dilluns, 13 d’octubre del 2014

El Consell de Districte de Sants-Montjuïc dona suport a la Consulta

Vista de la sala de plens del districte
El passat 2 de setembre, a la magnífica sala de plens del Consell de Districte de Sants-Montjuïc, es va aprovar una proposició de suport a la consulta del 9 de novembre. Hi havia una gran representació del teixit associatiu local, i una majoria de samarretes grogues entre el públic. S'hi van votar, de fet, dues proposicions. L’una era del Partit dels Socialistes de Catalunya, en la línia coneguda: que està bé fer la consulta, però ha de ser pactada amb el Govern espanyol. No va prosperar.

L’altra era d’Unitat per Barcelona, en què es demanava donar suport incondicional des de Sants-Montjuïc a la celebració de la consulta. Hi van votar a favor Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya – Esquerra Unida i Alternativa i la mateixa Unitat per Barcelona.

En el debat de la proposició socialista, el seu portaveu, Albert Deusedes, va defensar que era important que es parlés de la consulta del 9 de novembre: "Volem una consulta, però no compartim els termes en què s'ha plantejat". Jordi Suñé, en nom d'Unitat per Barcelona, va retreure al portaveu socialista la falta d'arguments positius. Cristòfol Ortolà, portaveu d'Iniciativa per Catalunya - Esquerra Unida i Alternativa, va rebutjar la proposició, que "fixa la posició del PSC" i va demanat que se sumessin al bloc per la consulta. José Antonio Calleja va criticar l'oportunisme del PSC i, en una intervenció breu, va recordar amb tota correcció que la posició política del Partit Popular era ben coneguda. Francesc Xavier Esteve, portaveu de Convergència i Unió, va dir als representants del PSC que, amb la proposició presentada, "fixen la seva posició, ja l'havien fixada quan no es van sumar a la majoria". Repetint l'argument del PSC al debat de l'Ajuntament de Barcelona, Deusedes va retreure a la majoria per la consulta que busqués adhesions. La proposició va obtenir únicament els vots del PSC.